Ferrier 30 opende zijn deuren op 14 oktober 2004, toen de laatste telg van de Lampis-broers, die reeds 2 bijzonder succesvolle restaurants in de oude binnenstad van Antwerpen hadden geopend.
Na De Gulden Beer en Arte werd dit hun eerste avontuur in de hippe Antwerpse “Zuid”-buurt.

Ferrier kwam rechtstreeks uit de verbeelding van de chef en vorige zaakvoerder, Stefano Lampis. Na meer dan 10 jaar als chef-kok en mede-eigenaar van de Gulden Beer, wou hij samen met zijn broers een zaak ontwerpen naar zijn concept en gevoel.

De stijl die de Ferrier-keuken karakteriseert is sterk beïnvloed door de Italiaanse keuken en mentaliteit: puurheid van de ingrediënten (vaak worden de basis-ingrediënten dan ook zelf geïmporteerd), een eigen invulling van klassieke Italiaanse gerechten, eenvoud en een zekere terughoudendheid t.o.v. overdaad, en de rijkheid aan aroma’s als kernpunt.

Al van bij de conceptie was duidelijk hoe Ferrier 30 er ging uitzien: een modern, strak en verfijnd interieur, mooi en tijdloos, en tegelijkertijd zonder al te veel de aandacht af te leiden. De nadruk moest en ging bij de gerechten en de wijnen zijn. Én de bediening natuurlijk, die strikt professioneel zou worden, alsook ontspannen en persoonlijk genoeg om iedereen zich welkom en herkend te laten voelen.

Op 01 november 2021 werd Ferrier 30 overgenomen door nieuwe zaakvoerders, Miguel Dheedene en Aisha Van Zele. Zij zweren steevast bij het gouden concept van Stefano Lampis, en zullen dan ook weinig of geen conceptuele veranderingen doorvoeren.

Er heerst steeds een leuke en drukke sfeer bij Ferrier. Wij verwelkomen jullie heel graag!

RESERVATION
MENU